Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Op een leeftijd van 3 jaar begon het allemaal voor Rosalie; de liefde voor paarden. Deze kwam al snel en werd verwezenlijkt door pony Floris. Deze bonte shetlander was de eerste pony voor Rosalie. Hieraan beleefde zij veel plezier en kwam de stap naar een wedstrijdpony. Dit werd Moonlight, deze bruine C-pony werd door Rosalie naar de Z2 klasse gereden. De combinatie kende samen veel succes en werden meerdere malen regiokampioen en 3e op de hippiade in de klasse C-Z1/Z2. In deze tijd had zij ook een andere C-pony; Diablo. Hiermee dressuurde zij tot en met de L2 en sprongen zij ook op L niveau.

De tijd voor een D-pony brak aan, Hamahr du Bois werd gevonden. Deze bloedmooie palomino kende nog vrij weinig en werd door Rosalie opgeleid. Ook mooie hoogtepunten kende deze carrière; meerdere malen regiokampioen in verschillende klasse en Nederlands kampioen in de klasse M2. Even later reden zij mee op internationaal niveau en werden zij opgenomen in het B-kader, destijds onder leiding van bondscoach Christa Larmoyeur.

Rosalie bereikte bijna de leeftijd van 16 jaar en werd dus de zoektocht gestart naar een paard. Legend werd gevonden in de stallen van de Ijzeren Man te Weert. Deze Likoto xx-zoon was afgericht op m/z niveau, maar had nog nooit eerder wedstrijden gelopen. Rosalie heeft hem voor het eerst uitgebracht in de klasse Z1. Hierna hebben zij mooi het hele traject doorlopen bij de jeugd. Bij de junioren en young riders maakten zij deel uit van het A-kader onder leiding van Tineke Bartels. Ook vertegenwoordigden zij tweemaal Nederland tijdens de Europese kampioenschappen in 2011 & 2013. Ook in de subtop timmeren zij aan de weg en komen zij steeds een stapje dichterbij het allerhoogste niveau.

Ondertussen was er ook een jong paard op stal voor Rosalie, Accepted een jonge Olivi x Houston zoon. Deze werd opgeleid door Rosalie tot en met Z2 niveau. Helaas werd later bekend dat de sportieve carrière voor deze talentvolle ruin ophield vanwege de aandoening kissing spines.

In Valerie werd een nieuw paard gevonden; een merrie met nog geen ervaring op het dressuurgebied. In een zeer korte tijd is zij opgeleid naar ZZ-licht niveau en pakte zij het super op. Ook heeft Rosalie met deze merrie haar Orun opleidingen fase 3 & 4 afgerond. Hierna is zij verkocht naar Engeland.

Met Amibanta op stal werd de springcarrière weer voortgezet. Amibanta is een dochter van Arkansas VDL en had al wat ervaring. Rosalie heeft heel veel plezier aan haar gehad en leuke overwinningen op mooie  wedstrijden geboekt. Begin 2015 hebben wij Amibanta verkocht en gingen we op zoek naar twee jonge dressuurpaarden om deze op te leiden.

Deze werden gevonden in Guilty en Glamour van den Uilenhoek. Deze paarden hadden beiden een geboortejaar van 2011. Vanaf hun 4 jarige leeftijd tot aan het niveau Z2/PSG werden ze bij ons opgeleid en kwamen uit op concoursen waar zij vele mooie ereprijzen behaalden. Inmiddels hebben zij beiden een nieuwe eigenaresse gevonden. Glamour van den Uilenhoek komt nu uit voor de Amerikaanse vlag en Guilty heeft inmiddels deelgenomen aan het Europees kampioenschap voor junioren voor het land Hongarije.

Inmiddels staat er weer een jongere generatie op stal, Indigo, Jambalaja & Kayman!